Specials
Specials
Brochure aanvragen

Algemene reisvoorwaarden

ANVR-Reizigersvoorwaarden

ALG Tide Netherlands B.V. (KvK 58356118) is aangesloten bij de ANVR. De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder de ANVR-Reizigersvoorwaarden (ANVR-Reisvoorwaarden voor pakketreizen of ANVR-Boekingsvoorwaarden voor losse reisdiensten en/of Gekoppeld Reisarrangement Voorwaarden) die van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Deze ANVR-Reizigersvoorwaarden zijn opgenomen in de ANVR-brochure ‘Alles wat je moet weten als je op reis gaat’. De brochure bevat naast de ANVR-Reizigersvoorwaarden ook andere belangrijke informatie. De ANVR-Reizigersvoorwaarden en overige informatie zijn te vinden op www.anvr.nl/reizigersvoorwaarden.pdf.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

ALG Tide Netherlands B.V. (KvK 58356118) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling (www.sgr.nl/garantieregeling) vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis.


Sinds 1 februari 2021 betaalt iedere consument die een reis boekt bij een bij SGR aangesloten reisorganisatie € 5 per persoon per boeking. Jarenlang was garantie op uw geboekte vakantie gratis, maar ook na de coronacrisis moet de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis.

Calamiteitenfonds

ALG Tide Netherlands B.V. (KvK 58356118) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat u als reiziger die deelneemt aan een reis waarop de garantie van toepassing is:

  • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Better Holidays (Duurzaam Toerisme)

Bij het samenstellen van onze reizen houden wij rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen nu voor u bijzonder is, maar straks ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen. Of het nu gaat om vakanties waarbij u geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken wij aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren wij een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor u als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

Bestrijding seksuele uitbuiting van kinderen

Wij steunen actief de ANVR en Defence for Children - ECPAT in de bestrijding van kinderuitbuiting in vakantielanden. Wij nodigen u uit met ons alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden op www.dontlookaway.nl, ook als dit begaan is in het buitenland!

Aanvullende voorwaarden

De navolgende bepalingen zijn door ALG Tide Netherlands B.V. zelf vastgesteld. Hierover heeft wat betreft de inhoud van deze artikelen geen overleg plaatsgevonden tussen ANVR en Consumentenbond in het kader van de Coördinatiegroep Zelfreguleringsoverleg van de Sociaal-Economische Raad. Behoudens de in de voorwaarden zelf toegestane afwijkingen of toevoegingen kunnen deze eigen bepalingen geen afbreuk doen aan de ANVR-Reizigersvoorwaarden en zijn uitsluitend bedoeld als aanvulling op de ANVR-voorwaarden daar waar dat vermeld staat in de ANVR-voorwaarden zelf en/of om de positie van de reiziger verder te versterken.

Prijzen 

Wij hebben er voor gekozen om vanaf/tot-prijzen te publiceren. Deze prijzen treft u aan op de pagina van de door u gekozen bestemming. Prijzen variëren gedurende de seizoenen en vanaf/tot-prijzen geven u een indicatie van de goedkoopste en duurste prijs van het gepubliceerde hotel in de periode 01 januari - 31 oktober 2022 (feestdagen en beursperioden uitgesloten - prijzen op aanvraag). De daadwerkelijke reissom kan altijd afwijken en hangt af van beschikbaarheid van kamertypen etc.

Vrijwel wekelijks ontvangen wij speciale aanbiedingen die wij direct verwerken. Dit stelt ons in de gelegenheid om u zodoende altijd een juiste prijsopgave te kunnen doen met inachtneming van de dan geldende prijzen en aanbiedingen.

De op deze website vermelde prijzen zijn gebaseerd op 2-persoonsbezetting per kamer (tenzij anders vermeld) en op basis van de tarieven en koersen zoals bij ons bekend op het moment van publiceren, te weten 01 oktober 2021. Grote koersfluctuaties en tariefswijzigingen kunnen ons er toe noodzaken onze prijzen aan te passen. Fouten en/of vergissingen in prijzen of beschrijvingen binden ons niet. Wij hopen dat u daar begrip voor heeft. Bij boeking op basis van halfpension kunnen bepaalde restricties gelden. Tevens geldt er in sommige hotels/resorts een dresscode. Informeer hiernaar bij uw boeking.

Al onze Afrika rondreizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Daarom hebben wij er voor gekozen om op deze website geen prijzen te publiceren. Neem contact met ons op voor een reisvoorstel gebaseerd op de meest actuele prijzen.

Reserveringskosten

Bij elke boeking, ongeacht het aantal personen, brengen wij € 30 reserveringskosten in rekening. Bij een Afrika rondreis ontvangt u een persoonlijke en zeer uitgebreide routebeschrijving. Wij brengen hiervoor € 20 p.p. documentatiekosten in rekening.

Vluchten

Bij onze reizen zijn geen vluchten inbegrepen. Wij verzorgen uiteraard graag uw vlucht in combinatie met een rondreis of hotelreservering. Neem contact met ons op om de diverse mogelijkheden te bespreken.

Goed verzekerd op reis

Een goede verzekering kan veel ongemakken voorkomen. Wij raden u dan ook aan voor alle arrangementen een annulerings- en reisverzekering af te sluiten.

Vervoer vanaf de luchthaven naar uw bestemming

Bij onze reizen is het vervoer van de luchthaven naar het hotel en v.v. niet standaard inbegrepen. Geeft u er de voorkeur aan het vervoer reeds geregeld te hebben voor vertrek, dan is dit uiteraard mogelijk. Wij zorgen dan dat een auto met chauffeur of taxi klaar staat op de luchthaven. Ook kunnen wij autohuur voor u verzorgen.

Annuleringen

Annuleringen geschieden volgens de ANVR-Reizigersvoorwaarden. De annuleringskosten variëren per accommodatie en reisdatum; deze worden in het reisvoorstel en bij boeking aan u kenbaar gemaakt.

Preferenties

Aan speciale preferenties die bij boeking kenbaar worden gemaakt zal, voor zover mogelijk, worden voldaan. Of het uiteindelijk lukt is afhankelijk van de dienstverlener, zoals het hotel of de luchtvaartmaatschappij. Wij kunnen niet garanderen dat uw speciale wensen gehonoreerd zullen worden.

Klachten

In het buitenland zijn omstandigheden anders dan men in eigen land gewend is. Wij stellen uw reis met de grootst mogelijke zorg samen maar het kan natuurlijk voorkomen dat u ter plaatse niet tevreden bent over de geleverde service. Wij verzoeken u dit te melden bij het hotel zodat men de klacht tijdens uw verblijf, voor zover mogelijk, naar tevredenheid kan oplossen.

Reisdocumenten

Bij boeking kunnen wij u informeren over de benodigde reisdocumenten voor de door u gekozen bestemming, zoals paspoort, visa e.d. U dient er echter zelf voor te zorgen dat u deze reisdocumenten ook daadwerkelijk in uw bezit heeft. U blijft zelf verantwoordelijk voor het bezit van de juiste reisdocumenten.

Gezondheid

Voor een uitgebreid gezondheidsadvies voor de door u gekozen bestemming adviseren wij u contact op te nemen met uw huisarts of GGD. U bent zelf verantwoordelijk om deze informatie tijdig in te winnen.

Algemene voorwaarden

Alle data die vermeld staan op deze website zijn van toepassing in 2022. Deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks is het mogelijk dat gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. Alle informatie,  omschrijvingen, voorwaarden en overige teksten, alsmede de afbeeldingen zijn nadrukkelijk onder voorbehoud. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend en eventuele fouten binden ons niet. Wij hopen dat u daar begrip voor heeft.


Contact
Contact
Waarover kunnen wij contact met u opnemen?Alle producten en diensten worden aangeboden en geleverd door Travel Impressions, onderdeel van ALG Tide Netherlands B.V. (geregistreerd te Amsterdam, Hoogoorddreef 5, 1101 BA;, KvK 58356118)
©Travel Impressions - Webdevelopment Studio Projectie Content & Design Cats & Dogs